tisdag 1 mars 2011

Mars ufo och nytt garn

Så dåligt ljus idag, bilderna blir mörka som bara den :-((
Nemesis blir mitt mars ufo. Tappade sugen med dom efter jag stickat fel..
Men med lite expert  hjälp så hittade jag felet.
De kommer att bli i en lite annorlunda version eftersom jag inte stickat ett varv räta mellan mönstervarvet.
Mina blir som resår i mönstret, men det får jag leva med:-) 
Detta underbara garn låg i min brevlåda idag Nyanseras Bijou 4 ply. Sååå mjukt och underbart. Färgern är blå turkos.Undrar vilken sjal det kan räcka till , det är bara 400 meter på härvan  Finns det någon som kan ge ett mönster förslag kanske ????? Är så glad att Jenny börjat färga igen. Har saknat hennes butik med garner i fina färger.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Hejsan, vad kul att du tycker om garnet och färgen. Den är svårfotad den där härvan men fin är den! Jag har själv stickat mitt mönster i bijou och upplever att den är liiiiite för liten. Vet inte hur det blir med andra trekantssjalar men risken finns att det blir samma. Kanske om du provar en sån scarfsjal som finns i flera variationer. Jag gillar Silvia Hardings Heart to Heart beaded shawl.

Anna sa...

Det garnet är verkligen underbart. Jag har precis avslutat en Traveling woman av en härva utan problem. Den är ju också lite "kort och bred" i modellen, precis som den typen av sjalar som Jenny tipsar om.

Marie sa...

Du är så duktig med dina ufo:n. Jag bara börjar på nytt. Du ska se att du hittar något bra mönster till det fina garnet.

Iwona sa...

Ge inte upp med sockorna. Man kan alltid göra om mönstret precis som du gör istället för att repa upp:) Vem sade att det måste vara exakt?
Har Jenny öppnat butiken igen? det har jag missat - god vad underbara garner!*Jag har stickat Ishbel (den ljusblåa) av ca 400m - fick göra om lite och den blev mindre - men den är fin!

Iwona sa...

Mönster på min sjal improviserar jag nu :)Den är inte komplicerat, måste hitta bara på en fin kant...:)
Ha en skön helg Tina!