lördag 13 mars 2010

Äntligen ett inlägg

Har inte haft någon lust med att blogga på sista tiden..Men idag kände jag att nu måste jag visa ett livstecken :-)
Först ut Ysoldas Ripley i rosa Nepal. Den svarta Ripleyn fick min syster och efter att ha sett Camillas i Nepal så blev jag sugen på en själv. Garnet är köpt här Eks lilla bod i Värnamo. Mysigare ställe får man leta efter och, damen i affären är så söt och trevlig.
Min rosa Citron som jag inte alls blev nöjd med....När jag skulle börja sticka den så funderade jag på hålen. Hmm tänkte jag ,den skulle kunna bli annorlunda med större hål om jag inte vrider maskan. Och så blev det med ett slut resultat jag inte gillar..Orkar inte repa upp. Ah, den får duga så får jag sticka en lite senare utan hål :-))
Mega vantar stickade i Sandnes Tove. Tovade två gånger i 40 grader, blev galen och slängde in dom i 60 grader men inte hjälpte det....Tyvärr passar inte färgern mina killar i huset, annars hade  nog storleken passat bättre på dom...Mönster kommer från Yll & Tyll.
Här ser ni Aurantium sjal som jag kämpar på med. Lååånga varv med mååånga maskor.
Sist ut min Peasy (Raverly länk), stickas i Rowan Felted tweed . Kommer nog bli fin när den blir färdig. Stickas på stickor 3,5mm. Jag har nog rättså dåligt tålamod för jag tröttnar på sticke med  långa varv och smala stickor. Sen är jag inte vän med aviga varv. Har en tendens att sticka dessa lösare än räta varv.
Önskar alla en trevlig helg och hoppas inte nästa inlägg dröjer lika länge som detta :-)

6 kommentarer:

Marie sa...

Så mycket fint och attans vad flitig du varit. Underbar rosa Citron. Fortsatt trevlig helg :-)

Anonym sa...

Ja visst är Eks lilla bod fantastiskt. Var också där nu i vintras o njöt av gratis te och kringla och så mycket garn det fanns i en stuga som ändå ser bra liten ut...

Blir inspirerad av dina stickningar!

Pixi sa...

Ohh vad många fina projekt,tyckte citronen blev läcker!!kram=)

Camilla sa...

Wow, så mycket fint! Jag älskar rosa, så jättesnygg citron, och vantarna, och mössan... ja alltihop! Peasy verkar vara ett fint mönster. Visst passade Nepal och Ripley bra ihop? Jag har gjort en till mannen också. För övrigt tycker jag att bloggande framför allt ska vara kul, utan måsten!

Iwona sa...

Citron är jätte fin i denna vackra rosa färgen. och så många projekt har du på stickorna! Vad bra att det inte bara jag :)

Iwona sa...

Bra bestämt Tina att först bli klar med Aurantium sjal. Så här blev jag äntligen klar med min Swallowtail. Annars går inte ibland... Håller tummarna :) Lycka till!