lördag 19 september 2009

Traveling Woman
Snabb stickning Det enda var att jag satt med hjärtat i halsgropen under stickningen, ska garnet räcka...Hade en härva Colinette Jitterbug i färgen Vatican Pie köpt hos Umbra i Växjö i våras, när sonen och jag var i Växjö för att införskaffa en student kostym. Ringde dit och tyvärr det fanns inga kvar i den färgen..Men det räckte med en härva och blev över faktiskt....


Mönster Traveling Woman (Ravelry länk). Stickor nr 4. En liten nätt sjal som passar både runt halsen och som en liten sjal på ryggen. Färgern är jul röd och inte orange som den ser ut på bilden.

8 kommentarer:

Medea sa...

Vad fin den blev. Jag tycker också att det är bra med små sjalar så att man kan använda dem som halsduk om man har lust eller lägga lite grand över axlarna. Har som du förstår också ganska nyss gjort en Traveling woman.

Marie sa...

Flitens lampa lyser, jättefin :-) Har börjat på min nu, men det känns inte som om garnet kommer att räcka, men räckte det till din så ska det väl räcka till min mé. Hoppas ni har lika fint väder som vi har.

Susilull sa...

Läcker! Nu måste jag bara börja på min, men jag önskar mej mera sticktid!!!

Pärlmudden sa...

Åh, nu måste jag snart börja med min också! blir så sugen när jag såg din.
Ha det gott!

Eva sa...

En sån vacker sjal du stickat.
Hoppas du mår bra efter din OP.

Ha det gott !

Garnhumlan sa...

Vad kul att se din Damson. Visst är garnet underbart?!
Kul också att se annat på din blogg. Mycket av det är sådant jag också vill göra.

Ulricha sa...

Vad fin! Ser jättehärlig ut.

Jag kan också rekommendera att testa att flerfärgssticka med mönster där det inte är så långt mellan färgerna, tex. Endpaper Mitts. Jag började på dem, men hade valt alpckagarn viket inte var något lyckat om man inte är duktig på att sticka med två färger.

Ulricha sa...

Ett till tips: när du byter färg, ta alltid ena fägern "ovanför" den andra och den andra färgen "under" (samma hela tiden). Så slipper du att garnen (rån nystanen) tvinnar ihop sig :-)