lördag 23 januari 2010

Snapdragon Tam

Mössan Snapdragon Tam från Whimsical little knits 2. Jag har nog fått Ysolda feber och hur många mössor kan man ha ???
Hoppas det inte blåser för mycket när jag ska använda den, för den är stor...Stickade resåren med mindre stickor 3,5 mm och resten av mössan i mönstret rekommenderad stickstorlek 4 mm . Får nog dra i en tunn gummitråd i resårkanten så den sitter där den ska. Garnet är Tee Tee primavera i en kall röd nyans.
 
Ishbel stickad i Schoppel Wolle Zauberball , den blev också stor, större än jag tänkt mig.
I somras stickade jag Ishbel i Malabrigo lace liten storlek tyckte den blev för liten t.o.m till scarf..Denna gång ville jag ha den en anings större och stickade en liten del slätstickning och en stor spets del.,men är inte riktigt nöjd med resultatet. Usch tycker inte jag har något flyt i stickningen nu för tiden. Kanske jag ställer högre krav på mig själv och då blir det nog till det bättre i slut ändan.

3 kommentarer:

Marianne sa...

Jag tycker Ishbelen blev superfina.

Marie sa...

Jag tycker du har väldigt bra flyt - ser ju jättefint ut allting. Jag gillade verkligen zauberball, ska nog sticka mer i det, jag kan väl skylla på dig ;-)Vad blir nästa projekt?

Camilla sa...

Så snygg mössa! Ja, även hos mig härskar Ysoldafebern. Hoppas det går att fixa till så storleken blir bra, den måste ju bara bli använd ofta. Känner igen det där med att ställa kraven högt, det är ju så man utvecklas, men jag tycker du ska vara nöjd med vad du åstadkommit, Ishbel ser jättefin ut.

Har också givit din blogg en utnämning för att den är så kul att följa, se här: http://camillasstickblogg.blogspot.com/2010/01/sju-om-mig.html Det är en utnämning som verkar cirkulera friskt i stickbloggsvärlden, så jag hoppas att du inte redan har fått den, hihi. Men i så fall är du värd en dubbel!