onsdag 14 augusti 2013

Andning

Om jag skulle ta och blåsa lite liv i bloggen. Den behöver en rejäl dos konstgjord andning för det är ett tag sedan jag bloggade sist..
Livet kom emellan med konstgjord andning på mig själv. Det var verkligen så..Jag har fått lära mig att andas, och att andas rätt med magen .Inte uppe i bröstet med korta snabba andetag som inte syresätter kroppen och som gör att allt snurrar runt och att man inte kan se klart och fatta rätt beslut . Många episoder blev det när inte hjärnan ville fungera, kan tänka tillbaka och le lite ,( går lite bättre att se tillbaka nu innan var det bara en tillbaka blick med frukansvärd rädsla). Till slut sa det stopp. Läkarna kallade det STRESS .

Det är nio månader sedan nu och jag mår bättre för varje dag.
Nu i höst väntar mig en ny och rolig utmaning. Jag ska gå i skolan...
Läsa ämnen som jag inte fick läsa på gymnasiet (gick vårdlinjen) och kanske jag kan få behörighet till högskolan..

Eftersom detta är en stickblogg, vill jag skriva lite om vad som skett på den fronten.
Mitt intresse för stickning har återvänt (kunde inte läsa mönster  förra hösten) tack vare en bekant som tog med mig till C-knit på stickcafe i Värnamo.
Nu är huvudet fullt av stickprojekt jag vill göra, tiden räcker inte till...


 En Zuzu's Petal stickad i Sjöalyckans underbara silke i en hallonrosa färg.
Garnet köpte jag av Anna i Båstad på hantverksmässan.
 Denna lilla tub med flätor och polokrage (som jag stickat till Stoffe när han var liten) hittade jag i lådan bland stickat.
Var tvungen att genast prova den på honom. Visst är han fin..

Som jag längtat efter att Maria skulle släppa mönstret på Pergola cardigan.Har velat sticka den när jag först såg den, men då skulle den först teststickas och eftersom lille sonen skulle ta studenten kände jag att det skulle bli svårt att hinna med. Maria släppte mönsteret  förra veckan och jag beställde snabbt garnet av Strikk Pakucho bomull . Fick garnet dagen efter och satte igång att sticka. Så rolig modell att sticka och fint blir det.
Mer färdiga projekt kommer som tex Offekofta, vantar m.m att visas på bloggen en annan dag

5 kommentarer:

Maria sa...

Vad tråkigt att höra att du har mått dåligt. Jag undrade vart du tog vägen. Men det är skönt att höra att du blir bättre och bättre och jag hoppas att du snart är helt återställd.

Vad kul att du vill sticka min Pergola. Det ser riktig fint ut!

Lilo sa...

Skönt att du mår bättre! Er Stoffe är ursöt. Cornish är verkligen en speciell ras, sådana energiknippen och charmiga kissar.
Nu stoppar jag in dig i min blogglista och ska följa dig. Noël ska följa Stoffe säger han. ;)

Marie (enochannanmaska) sa...

Välkommen tillbaka (jag har tänkt på dig en hel del).

Anonym sa...

Åh så fin din sjal blev. Jag var också i Båstad, köpte samma garn, samma färg till och med, men har inte börjat sticka med det än. Gillar din katt att ha tröja på sig?

Lilo sa...

Ps. Strumporna med katt hittade jag hos Hennes & Mauritz webshop. =)