torsdag 6 januari 2011

Här stickas mössor

Till min syster har jag stickat Rose red i rosa M&K babyull.
Hon har länge velat ha en sådan..Hon har även beställt en rosa tubhalsduk som är
SUPER tråkig att sticka bara räta varv som en lång halsduk som sedan ska sys ihop.Egentligen kunde hon stickat den själv :-))


Tre nystan gick åt till mössan . Stickor nr:4 och 3.5 till kanten så den sitter åt lite .          


En mössa jag blev mindre nöjd med (syns nästan på bildern) är Miller's hat. Stickade kanten för hårt och blockade den över en skål så den blev för stor. Bra jobbat! Tror jag ska blötlägga den igen och leta upp en mindre skål.
                                                   
 Stickad i Cascade 220 wool i färgern Charcoal grey.
 Vill börja på en sjal, men kan inte bestämma mig för vilket mönster. Percysjal som Marie stickar just nu har jag tittat länge på  Haruni som kräver 4ply garn. Har en härva wollmeiser merion superwash i rött som skulle kunna gå. Eller varför inte kära gammla Laminaria i Nyanseras senaste garn i garnklubben .Kanske Gail ellerLuiza . Ja, alternativen är många..Vad tycker ni vilken sjal ska jag sticka?

3 kommentarer:

Marie sa...

Snygga mössor. Är lite sugen på Millers, men är ju djupt nedgången i det där sjalträsket. Laminaria i Nyanseras gröna garn blir nog jättesnygg, men alla andra är också snygga, svåra beslut, ska bli spännande att se vad du väljer. Trevlig helg :)

Astrid sa...

Åh, vilka snygga mössor!!
Tack för din kommentar.
Snälla ord värmer :D

Iwona sa...

Vilka fina mössor har du stickat!
Jag har i mitt kö Gail - men jag tror att den få vänta länge :) Men Luiza ser intressant ut - den sjalen kände jag inte tidigare.
Kanske den?